Skoči na vsebino

Zakaj obiskati Terme Čatež?

čateške-toplice

V Sloveniji veljajo Terme Čatež za največje naravno zdravilišče in športno-rekreacijsko središče s termalno riviero. Če se odločite, da boste svoje počitnice preživeli tu, boste zagotovo našli nekaj zase in za svojo družino. Poletna in zimska termalna riviera omogočata dopustovanje preko celega leta.

Lahko pa Terme Čatež postanejo tudi vaše izbrano zdravilišče. Strokovna zdravstvena ekipa bo z bogatimi izkušnjami dobro poskrbela za vaše zdravljenje in rehabilitacijo. Številni vrhunski in rekreativni športniki jim zaupajo pri rehabilitaciji poškodb in preverjanju svoje fizične pripravljenosti. Zakaj jim ne bi zaupali še vi?

Terme Čatež nudijo številne nastanitve

Terme Čatež ležijo na nadmorski višini okoli 145 m.n.m. v dolini na desnem bregu Save ob avtocesti Ljubljana – Zagreb. Od naselja Čatež ob Savi so oddaljene okoli 1,5 km. Terme ležijo na začetku severnih pobočij vinorodnih in gozdnatih Gorjancev vzhodno od sotočja Krke in Save.

Goste lahko nastanijo v hotelih Čatež, Terme in Toplice, v številnih bungalovih, apartmajih Terme Čatež, Gusarskem zalivu, mobilnih hiškah in odlično urejenem kampu. V Termah Čatež vam poleg termalne riviere ponujajo še trim kabinet, fitnes studio, savne, trim stezo, števila športna igrišča, teniška igrišča in še marsikaj drugega.

Poletna termalna riviera omogoča zabavo za vse generacije

Terme Čatež so najbolj oblegane v poletnem času. Poletna termalna riviera ima daleč naokoli največji bazenski kompleks in omogoča zabavo za vse generacije na več kot 10.000m2 termalnih vodnih površin. Nudijo številne bazene raznolikih oblik in vodnih atrakcij s temperaturo termalne vode od 26 do 36oC.

Vodne atrakcije najbolj navdušujejo otroke, saj se smeh in kričanje razlega daleč naokoli. Najmlajše najbolj privlači gusarski otok, adrenalina željne atraktivni tobogani in bazen z valovi, medtem ko je za čofotanje in uživanje počasna reka. Ljubiteljem plavanja na dolge proge Terme Čatež ponujajo olimpijski bazen. Za sanjarjenje in predajanje užitkom se sprostite v bazenih nepravilnih oblik ali v bazenih z masažnimi šobami.

Zimska termalna riviera nudi tudi deskanje na valovih

Tudi med zimskimi počitnicami lahko zaplavamo v termalni vodi največjega pokritega kompleksa bazenov v Termah Čatež. Pod tremi kupolami Zimske termalne riviere se skrivajo bazeni, whirlpooli, slapovi, masažna ležišča, valovi,. Skozi poseben prehod lahko zaplavate tudi v zunanji bazen ali pa se vanj spustite po toboganu s svetlobnimi učinki.

Terme Čatež vam ponujajo, da odkrijete vodni raj na več kot 6.500 m2 notranjih površin s številnimi vodnimi atrakcijami. Zabavate se lahko med valovi, na divji reki, se spustite v vodno doživetje na toboganu in si adrenalin dvignete s spustom po toboganu z zaprto cevjo in svetlobnimi učinki.

Zdravilni učinek termalnih vrelcev odkrili pred več kot 220 leti

Termalne vrelce današnjega zdravilišča so ob sotočju Save in Krke odkrili že dolgo nazaj in že takrat ugotovili, da voda iz čateških vrelcev blagodejno vpliva na dušo in telo. Ministrstvo za zdravje je leta 1962 Termam Čatež podelilo status naravnega zdravilišča. Od takrat dalje se uvršča v kategorijo najuspešnejših zdraviliških centrov v Sloveniji.

Terme Čatež so oaza zdravja predvsem zaradi strokovne zdravstvene ekipe z bogatimi izkušnjami, ki jo sestavljajo zdravniki specialisti, fiziatri, ortopedi, nevrokirurgi, kineziologi ter profesorji športne vzgoje. Uspešen del zdravstvene dejavnosti izvajajo v sklopu sodobno opremljenega oddelka za rehabilitacijo športnikov in zaradi tega privabijo v okrevanje številne vrhunske in rekreativne športnike.

V Terme Čatež tudi na specialistični pregled

V posebnih ambulantah Termah Čatež se lahko pri zdravnikih naročite na specialistične zdravstvene preglede. Cilj teh pregledov je predvsem diagnosticiranje zdravstvenih težav, ugotovitev realnega zdravstvenega stanja pacienta ter strokovno medicinsko mnenje, ki pacientu pomaga pri nadaljnjem zdravljenju.

Osnova programov terapije so zdravstveni strokovnjaki, postopki zdravljenja in rehabilitacije ter termalna voda. Terme Čatež vodi terapije s postopki hidroterapije, kinezioterapije, elektroterapije, termoterapije, mehanoterapije, terapevtski ultrazvok in laser.

Diagnostičen pregled je izhodišče za nadaljnje fizikalne terapije

V zadnjem času v ambulantah Terme Čatež pogosto izvajajo ultrazvočno diagnostiko in izokinetiko. Prva je najsodobnejša dinamična neinvazivna preiskava mehkih delov v sklepih in mišicah. Priporočljiva je za vse športne poškodbe in osebe s spontano obrabo mehkih tkiv v sklepih in mišicah.

S pomočjo iziokinetike se opravi testiranje mišic in mišičnih skupin na najsodobnejših merilnih sistemih. Ugotavlja se realna mišična moč v Nm, razmerje mišične moči med mišicami zategovalkami in upogibalkami prizadetega sklepa ali okončine. Na osnovi teh meritev vas specialisti napotijo na nadaljnje izvajanje fizikalne terapije.