domov

   domov  

   natisni  

   zemljevid strani  

   e-pošta  

   kolofon
Recepti
Recepti

Čevapčiči

Sestavine:

Čevapčiči iz govedine
  • 1 kg mlete govedine (najbolje od več različnih kosov, npr. vratu, plečeta, prsi in trebuševine, vsakega po 25 dag)

  • 3 čebule

  • sol in poper


  • Bosanski čevapčiči
  • 65 dag ovčetine

  • 35 dag govedine

  • sol in poper


  • Čevapčiči
  • 60 dag mletega govejega vratu

  • 60 dag mlete svinjine

  • 2 stroka česna

  • sol in poper


  • Priprava:

    Meso zmeljemo, posolimo in popopramo. Drobno nasekljamo čebulo in/ali česen (glede na recept) ter ju zamešamo v meso; potem vse skupaj še enkrat zmeljemo. Mesno maso temeljito premesimo z rokami, toliko časa, da se neha lepiti na prste. Meso naj potem počiva, nazadnje ga razdelimo na nekaj kosov, iz katerih oblikujemo daljše svaljke. Potem režemo primerno velike kose in ji pečemo na žaru, ki smo ga namazali z oljem; med pečenjem jih večkrat obrnemo s plosko lopatico.

    Nasvet:
    Bosanski čevapčiči se postrežejo v somunu, lepinji, ki se prerezana na kratko zapeče na zelo vročem žaru. Lepinjo namočimo zmesnim sokom, vanjo natresemo malo sveže narezane čebule in naložimo vroče čevapčiče.



    vir: Jedi z žara (posebna izdaja revije Dober tek), junij 2004, str 24


    zaposlujemo
    zaposlujemo sklop delo

    Smo družba, ki je z nenehnim vlaganjem v tehnologijo, razvoj in posodobitev proizvodnje, postala največja mesnopredelovalna industrija v Sloveniji. K sodelovanju vabimo vse, ki se želijo pridružiti uspešnemu kolektivu in s svojim znanjem ter delom prispevati k realizaciji zastavljenih ciljev.

    ogled prostih delovnih mest...

    novice
    Nagrajenci MDK-jev KRPAN NAGRAJUJE

    Nagradna igra MDK-jev KRPAN NAGRAJUJE od 8.10. do 8.11. 2015





    si.Brand *****